Bird Cloud Ranch

Soms is het het plaatje, soms is het de titel of de naam van de auteur, soms zijn het de eerste zinnetjes, soms is het gewoon de dag en de stemming die je voor een bepaald boek laten kiezen.

Ik vond vandaag in de bibliotheek een boek van Annie Proulx. Haar ‚Scheepsberichten‘ vond ik meesterlijk. ‚Mijn leven op Bird Cloud Ranch‘ bevat memoires over Wyoming, is deels autobiografie en deels geschiedenis… zo staat het op de achterkant.

Wat mij het meest intrigeerde was het volgende kleine stukje ter inleiding: ‚Nu, vele jaren later, hangt er voor mij nog steeds een speciaal waas over de familie van moederskant, als een zeldzame geur, die wordt afgescheiden na bijna vierhonderd jaar in New England te hebben gewoond. Dit aroma is in mijn verbeelding opgebouwd uit verse melk, gehakte eikenhout, herftsbladeren, sneeuw, benauwde moerassen, fotoalbums en koude as.‘

(Annie Proulx Mijn leven op Bird Cloud Ranch, De Geus, 2011)

One thought on “Bird Cloud Ranch

  1. Das toevallig! Op dit moment scheepsberichten aan het lezen. Idd prachtig boek. Zal deze ook maar op mijn verlanglijstje zetten :o))

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert