Zeeuwse trainingsloop

Een tijdje geleden las ik op twitter dat Jaqueline nu al voor de derde keer een Zeeuwse trainingsloop organiseerde ter voorbereiding op de legendarische kustmarathon. Spontaan vroeg ik aan haar of ik daar misschien ook aan mee mocht doen, zomaar voor de gezelligheid, en ja dat mocht, iedereen was welkom!

Vandaag was het zo ver. Van overal kwamen twittervrienden naar Zoutelande gereisd waar verzamelpunt was. Velen kende ik van twitter, maar vandaag zag ik hen voor het eerst in real life…. en dat was best spannend! Om 10.00 uur vertrok ik samen met Günter van thuis, tussen half elf en elf hadden we afgesproken. Voor 11.15 had Jaqueline een bus (natuurlijk oranje) gehuurd om de lopers naar Vrouwenpolder te vervoeren die voor de 23 k gingen. Ik had na afspraak met mijn coach voor de 15 k gekozen, gelukkig! Met z’n vieren wachtten wij de andere deelnemers dus 8 k later bij De Piraat op waar we mochten aansluiten.

Het stukje tussen Oostkapelle en Domburg had ik al twee keer eerder gedaan… maar dan in een ander tempo. Al snel werd duidelijk dat de toppers ook tijdens een trainingsloop heel snel onderweg zijn. Dus het duurde even voordat ik mijn eigen tempo en mijn eigen ritme kon vinden en de verleiding kon weerstaan om continue mijn best te doen om de groep ‚blauwe shirts‘ niet uit het oog te verliezen. En dat bleek geen enkel probleem te zijn want de hele snelle bleven heen en weer lopen totdat iedereen weer een bepaald punt bereikt had… en er werd ook gewacht. Dat was een geweldig gevoel! Ik hoorde er bij! De donkere wolken in het begin maakten steeds meer plaats voor blauwe hemel en zon. Dat neemt niet weg dat het pittig was! Toen we de tank van Westkapelle hadden gepasseerd dacht ik ‚hehe, we zijn er bijna, het ergste is achter de rug‘, maar toen kwamen nog een aantal heuvels en trappen … Nee, voor mij was het geen makkie, maar het was enig en bijzonder en ontzettend leuk en gezellig!

Minicamping de Boogaard stelde 4 douches gratis voor ons ter beschikking, en ook dat was gezellig, dat in het gras liggen en wachten op een vrije douche… Een fijne beloning voor alle inspanningen was een gezamenlijke lunch in Brasserie Salsa Terra in Zoutelande! Heerlijk gegeten! Moe en voldaan naar huis. We gaan de volgende keer zeker weer meedoen aan de Zeeuwse trainingsloop en  ook aan andere twitter en bloggerhardloopevenementen b.v. de loop in Uden op 26 februari 2012 die door Tiny wordt georganiseerd … want het beviel uitermate goed! Nogmaals dank aan Jaqueline en tot gauw iedereen!!

P.S. Omdat ik meer dan genoeg had aan het lopen zelf heb ik alleen foto’s kunnen maken tijdens onze ‚douchsessie‘, maar er waren fotografen die ons op de fiets begeleidden… dus er komen ook nog impressies van onderweg… zonder meer!

UPDATE: En hier zijn ze al: Prachtige foto’s van een geweldige dag…. wat een mooie herinnering! Met dank aan Maurice!

6 thoughts on “Zeeuwse trainingsloop

 1. Leuk dat je mee kon lopen, volgend jaar hoop ik er ook bij te zijn.
  Tis altijd supergezellig om andere tweeps te ontmoeten en samen een stukje te lopen. En nu ik de foto’s van Maurice gezien heb, weet ik eindelijk hoe jij eruit ziet 🙂

 2. Je hebt echt goed gelopen ! Was toch wel errug gezellig in Zeeland. Enne… ja, die weblogloopjes (originele naam) zijn altijd leuk en van welk niveau je ook loopt : je start en finisht altijd gezamelijk. Dat maakt het ook zo leuk.

 3. Hallo Fabiola,
  langsam wird es mal endlich Zeit, das ich auch einmal auf deinem Blog einen Komentar hinterlassen sollte (-:
  Durch Günter konnte ich ja mitverfolgen, wie es mit dem Laufen bei dir angefangen hat. Naja, wer einen ironman sein eigen nennt, der kommt wohl nicht daran vorbei.
  Aber mit Günterhast du ja auch einen klasse Trainer. Dann noch Jo im Hintergrund, da wundert es mich nict, das du doch so toll läufst.
  ich wünsche dir auf jeden Fall, das du immer Spaß an unserem Sport hast, viele tolle Wettkämpfe bestreitest und natürlich ohne Verletzungen ins Ziel kommst.
  Respekt vor deinem bisherigen Leistungen. Nur weiter so.
  Und nicht vergessen, nächstes Jahr zum Zealand-Triathlon sehen wir uns und ich trage dich ins Eiscafe.
  LG….Dirk

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert