Stage, dag 4: Zoetermeer

NBD Biblion Zoetermeer.
Veel ruimte, veel licht en

DRAGONS‘ DEN!

Met tram 4 reizen wij van Den Haag CS in 30 minuten naar de Javalaan, Zoetermeer. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar NBD Biblion, de temperatuur ligt boven de 20 graden. een kleine wandeling is geen straf.

De gastvrouwen/organisatoren zijn Jacqueline de Block (NBDBiblion) en Marieke Hezemans (Cubiss). De jury bestaat, naast Erik Boekesteijn, uit twee ondernemers, Erik Jan Zorgdrager en Camillo Sprat. De deelnemers (collega’s uit de bibliotheken Rotterdam, Boekenberg Spijkenisse, Katwijk, Barendrecht, Bieb Aan Zet, Almere. Den Haag en Schiedam) presenteren in 4 teams 4 pitches, waarbij het creëren van een community voor ondernemers centraal staat.

De criteria zijn: Past het project bij de kernfuncties van de bibliotheek? Is het onderscheidend in de markt? Aansprekend voor ondernemers? Heeft het een concreet verdienmodel? Is het eenvoudig te realiseren? Is het op te schalen naar andere bibliotheken? Bonuspunkten kunnen toegekend worden voor: presentatie, enthousiasme, creativiteit, overtuigingskracht.
De tijdslimiet is (exact) 10 minuten met vervolgens 5 minuten voor verhelderende vragen vanuit de jury.
De winnaar wacht een prijsgeld van 15.000 € en de uitdaging om t/m 31 december 2017 het voorgestelde project uit te werken tot concept.

De 4 pitches zijn:
– De ondernemersweek
– Het ondernemersplein
– Bieb Coins
– De stadsondernemer

Cubiss/NBDBiblion zullen zonder meer de kostbare en creatieve ideeën in beeld, geluid en schrift voor een groter publiek ter beschikking stellen. Ze waren één voor één de moeite om aan de wensen en verwachtingen van lokale ondernemers te toetsen en als proef te draaien. Ze hadden allemaal potentie, toch moest de jury een 1e plek benoemen en belonen: de stadsondernemer! Van harte gefeliciteerd!

Weer een mooie en spannende dag, weer volstrekt anders dan de eerste drie. Een borrel ter afsluiting en, en nu volgt nog een interne en heugelijke mededeling, het glas heffen op het verschijnen van Boekesteijn’s boek: Een Tonijn voor Steijn. Vanaf nu te koop! 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert