Stage, dag 3: Dordrecht & Den Haag

We beginnen de dag in Dordrecht en zijn te gast bij De Bibliotheek Aanzet. Aan tafel zitten vertegenwoordigers van CubissBibliotheek DommeldalBibliotheek aan den IJsselBibliotheek VANnU, meerdere medewerkers van bieb AanZet en Harriet de Man.

Ik weet zeker dat ik iemand vergeet, neemt u mij niet kwalijk. 2 makers van Bksy (Robbin en Anne) geven een bevlogen presentatie over hun ‚product‘, een boekendeel-app. Wie BKSY (spreek uit als Boeksie) nog niet kent kan hier meer informatie vergaren: http://siliconcanals.nl/…/in-gesprek-met-robbin-reijnen-ov…/

Er ontstond een levendige discussie over de toegevoegde waarde van BKSY voor bibliotheken, over mogelijkheden en ervaringen (b.v. een facebook-community), over denkbare kruisbestuiving, technische doorontwikkeling van de app enz. en last but not least over kansen om beschikbare data snel en makkelijk voor iedereen vindbaar te maken.
Wordt zonder meer vervolgd.
Vandaag was er helaas geen tijd meer voor een rondleiding door de bibliotheek van Dordrecht, het ging direct verder in richting Den Haag waar Jannie van Vugt, directie Bibliotheek Oosterschelde, op Erik wachtte. Het werd een oefening in geduld, voor haar en voor ons, want i.v.m. een persoon die langs de spoorweg gesignaleerd was, hadden wij op Rotterdam CS de kans om het interieur van 4 verschillende treinen te bezichtigen voordat de eerste trein weer in richting Den Haag kon vertrekken. Daar doe je niets aan. Gelukkig was er uiteindelijk toch nog ruim een uur de tijd voor een gesprek over mooie toekomstplannen voor het bibliotheekwerk op Tholen en in Goes, over de menselijke maat, participatie, duurzame bottom-up innovatie, over en efficiënte, herziene verdeling van schaarse middelen ten bate van alle burgers/leners/bezoekers. En ook hier komt een vervolg met een bezoek aan het mooie eiland Tholen.

22:17. Einde berichtgeving 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert