Jouke’s Enschede

Jouke wou net in de lift stappen en ontsnappen toen wij er aan kwamen.

We waren in de bibliotheek van Enschede, en het was de week van de mediawijsheid 2013.

Een intrigerend gebouw, warme kleuren, uitnodigend, met liefde voor detail en liefde voor het vak ingericht… dat waren mijn eerste gedachten. Aardige collega’s. Op elke balie schaaltjes met strooigoed. Het zijn de kleine dingen, de vriendelijke gebaren, de persoonlijke contacten. Binnen een luttele seconde voel je als bezoeker aan of je welkom bent. In de bibliotheek Enschede was dat beslist zo.

Jouke had voor ons twee plekjes kunnen vrijhouden bij het symposium van Onwijs over het begin, de ontwikkeling en de toekomst van multitouch tafels, over applicaties, tiptile, projecten, mogelijkheden, inzet, doelgroepen enz. Erg leuk om Edith terug te zien en erg leuk ook dat ze haar presentatie begon met een foto van enthousiaste scholieren rond de multitouch tafel in onze onderwijsservicebus, de Columbus. Een leerzame middag.

Aantrekkelijk de Muziekbank Overijssel op de 1de verdieping, ooit behorend tot de universiteit, sinds een verhuizing in de bibliotheek gevestigd. Een goudmijn voor muziekliefhebbers. Wie lid is van de bibliotheek kan hier vanzelfsprekend gratis gebruik van maken.

Een mooie presentatie van de actie Nederland leest, een kleine permanente boekverkoop, een pakjesboot, maar ook free wifi en internet(werk)plekken. Stilteruimtes zijn in de planning.

Het was weer een mooie ervaring en een aangename kennismaking. Mijn dank vooral aan Jouke die dit mogelijk heeft gemaakt, maar ook aan iedereen die ik gisteren heb gesproken.

[portfolio_slideshow]

One thought on “Jouke’s Enschede

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert