Postkaarten

Ik ben een grote fan van Borg de Nobel en haar werk. Ik had het er al eens eerder over.

Haar schilderijen zijn groots, indrukwekkend, speels, luchtig, verpletterend. Een schilderij van haar bevat hele boekdelen, haar verhalen kennen geen beperkingen in genre. Borg is meester van het hele palet. Poëzie op canvas.

Daarnaast tekent zij op haar unieke manier kaarten, setjes van kaarten, mannetjes zittend aan een tafel, mannetjes op de fiets, katten…. en allemaal hebben ze een torentje pakjes op hun hoofd. Liefdevol. Vertederend. Pakje voor pakje ingekleurd. Een cadeau voor iedereen die ze ontvangt.

Omdat ik de mannetjes en de katten al had, vroeg ik of het ook konijntjes konden zijn.

Vandaag kwamen ze. Ik zat al op de post te wachten. En hier zijn ze dan, de Vrolijke-Pasen-kaarten van Borg! Ik weet nog niet of ik ze ga versturen, of ik er afscheid van kan nemen. Wellicht bewaar ik ze ook gewoon in een doosje.

Vrolijke Pasen!

P.S. Voor wie nu de smaak te pakken heeft, kijk dan hier.

2 thoughts on “Postkaarten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert