Kleine wereld

Als Luza iets vertelt, luister ik altijd heel goed. Enkele dagen geleden had zij het op twitter over haar ‚Weltschmerz‘, later verscheen er ook een blog over. En ze twitterde iets dat mij raakte: ‚ik probeer mijn wereld klein te houden.‘

En ik antwoordde haar: ‚dat is precies wat ik probeer, iedere dag weer.‘

Luza kan dingen goed onder woorden brengen. Vandaag is het zondag 24 februari. Een dag dat ik weer aan haar woorden moet denken. En dan heb ik een verklaring voor het fenomeen dat ik een hele dag naar de vogels in mijn tuin kan kijken, terwijl dikke sneeuwvlokken vallen, en ik weet dat ik niets mis. En dat er verder ook niets hoeft. Ik houd mijn wereld klein. En ik geniet er van.

3 thoughts on “Kleine wereld

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert