Vandaag is rood

Vandaag was het weer zo ver. Voor de vierde keer vond de Zeeuwse trainingsloop van Jaqueline plaats. Ieder jaar is er een dresscode. Dit jaar was het rood. Een prachtige dag, het weer kon niet beter en het waren er alweer meer deelnemers dan het afgelopen jaar.
Günter had de 245 fietskilometers van zaterdag (Luik – Bastenaken – Luik) in zijn benen, dus hij vond het beter om dit jaar over te slaan en in plaats daarvan een verzorgingspost in te richten.

Na afspraak met Jaqueline deden we dat halverwege de looproute en kwamen zo bij Domburg terecht. Een tafel, wat hapjes en drankjes, that’s all, met een stukje banaan en een slokje water is een hardloper al snel blij. De eerste gasten kwamen al snel kijken. Twee kleine meisjes op fietsen die we blij konden maken met een wafeltje. Een oudere dame die voor zichzelf en haar man een stukje banaan nam. Duitse toeristen die vriendelijk vroegen om ‚zwei Flaschen Wasser bitte‘. Heerlijk. En iedereen wilde graag het hoe en wat en waarom weten van dat alles. En wij gaven graag uitleg. En ondertussen was het wachten op de rode shirts. En dan opeens, eindelijk, het eerste rode puntje op een duintop zien verschijnen en daarna snel achter mekaar nog veel meer van die rode puntjes. Ze waren er! Wat een spannend en ontzettend leuk moment omdat het voor iedereen behalve Jaqueline een verrassing was. Het werd letterlijk en figuurlijk een warm bad, een feest van weerzien, bijpraten, kennis maken. Na deze korte pitstop zat onze taak erop en moesten de lopers verder ploeteren in richting Zoutelande, want daar was pas de finish.

Günter en ik schoven later weer gezellig aan bij ‚Het Verschil‘ in Zoutelande waar Jacq het eten had geregeld. Hardlopers onderling raken nooit uitgepraat. Het werd een mooie afsluiter van een mooie dag. En wat nog mooier is… Jacqueline beloofde al voor volgend jaar een 5e editie van de Zeeuwse trainingsloop! En ik heb zo’n vermoeden dat het dan best eens nog drukker kan worden.

[portfolio_slideshow]

13 thoughts on “Vandaag is rood

 1. „Wat hapjes en drankjes, that’s all“!
  Super was het! Ik en velen met mij wisten niet wat ons overkwam. Heel gaaf, maar de volgende keer gewoon beiden meelopen 😉
  Nogmaals dank en leuk jullie gezien te hebben.

 2. Geweldig die bevoorrading. Ik maakte me al zorgen toen ik in het begin een bres sloeg in die van mijzelf omdat het zo warm was.

  Super bedankt. Ik twijfel over een herhaling volgend jaar, maar aan de sfeer en de organisatie zal dat niet liggen.

  groetjes,

  Dorothé

 3. Leuk verslag van zomaar een verzorgingspost, nou ik vond het helemaal super en gaf deze dag een nog mooiere glans…super bedankt lieverds en blij dat jullie via mij gezellig bij het eten konden zijn…tot snel en alvast veel succes in mijn favo stad straks. Liefs Sierd

 4. Ik liep mij de hele weg al te verheugen op deze verrassing en de reactie van de hardlopers. En hoe welkom was deze verrassing en zo goed verzorgd… ontzettend bedankt en leuk jullie weer te zien en te spreken.

 5. Ziet er allemaal gezellig uit. Het was weer een topdag als ik al die blogs lees. Moest dit jaar helaas aan mij voorbij laten gaan. Mooie prestatie trouwens van Gunther. Ik reed hem zelf in 1989 en moet je zeggen het is een loodzware klassieker zeker met het warme weer.

 6. Wat een feestmaal zeg, fantastiese verrassing. Wat drankjes en hapjes is een flink understatement!! Verschrikkelijk leuk jullie nu irl te ontmoeten en hopelijk lopen jullie volgend jaar zelf ook de jubileumeditie mee.
  Nogmaals heel erg bedankt en succes in New York!!

 7. Het was in 1 woord Fabuleus Fabiola 🙂 en Günter. Ik had al een vermoeden, want ik wist dat jullie zeker zouden komen supporteren.
  Tot binnenkort :*:*:*

 8. Pingback: De 4e Zeeuwse Trainingsloop | Curly is Running

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert