Support saturday

Normaal gesproken gaat er niets boven eenzame rondjes rennen in het weekend, vroeg in de ochtend als iedereen nog slaapt en alleen honden hun baasjes uitlaten langs de zee…
Maar afgelopen weekend was het anders. Zaterdag waren maar liefst twee evenementen waar wij, Günter en ik, koste wat kost als supporters naartoe wilden. Dat was ten eerste de marathon in Zeeuws-Vlaanderen en de 24 uur van Steenbergen.

In Zeeuws-Vlaanderen hadden we met RR bij kilometerpunt 25 afgesproken, bewapend met mini Marsjes en water. RR voerde als pacer een groep hardlopers aan die voor een tijd onder de 4 uur gingen. Uiteraard wisten we van tevoren dat ook Frank bij deze marathon van start ging, deze keer niet als haas, dus was voor ons duidelijk dat we Frank al direct achter de kopgroep konden verwachten. En dat was ook inderdaad zo. Hij passeerde ons als vierde loper(!!) en had toch tijd om even bij te praten.

Stipt op tijd kwam een tijdje later ook RR met zijn ’sub4 ballon‘ langs ons. Onverwachts signaleerden we bovendien ook nog Cock. Gezellig!
Vanaf Zuiddorpe/Axel vertrokken we vervolgens in richting Steenbergen, wat ongeveer een uurtje rijden was, helemaal niet ver dus. Maar we hadden de tijd. Start in Steenbergen voor de 24 uur, ja en dan heb ik het over 24 uur hardlopen, was pas om 15.00 uur. We konden dus makkelijk eerst nog bij MC Donalds in Antwerpen een hapje gaan eten, want ook van supporteren krijg je ongelofelijk trek. Rond 15.30 uur waren we in Steenbergen. Hier kwamen we vooral en in het bijzonder voor Leonie, Ritchie en Jan. De eersten die we tegenkwamen waren Leonie d’r mama, Martine, Sierd en Dian met haar hondje, en we wisten onmiddellijk we waren precies waar we moesten zijn. De ultralopers waren net begonnen, dus nog fris en fruitig en vol goede moed. Het weer kon haast niet beter, het was een fantastische middag in Steenbergen. Hier draaiden ze dus rondjes van iets meer dan 2 km en dat dus een dag een nacht en weer en dag lang. Ik vond het veel leuker en gezelliger dan ik had verwacht. Veel natuur. Tenten. Water. Ganzen. Bruggetjes. Slingers en ballonnen. Campers. Bomen. Heel veel natuur dus. Günter en ik hebben slenterend en wapperend met onze Zeeuwse vlag twee rondjes gelopen en gewoon genoten. En wat we zagen waren echte kampioenen. We waren trots en blij om erbij te zijn, ook al was het maar voor enkele uurtjes. Onvergetelijk.

(P.S. Ondertussen is ook het resultaat bekend. Goud en zilver en brons voor Leonie, Ritchie en Jan! Helden!)

En waar ik ook aan moest denken was, dat ik zonder twitter niet één van al deze fijne en aardige mensen die ik tijdens de marathon en in Steenbergen was tegengekomen had gekend en hen waarschijnlijk nooit had ontmoet. En ook al had ik dan niet beter geweten, was het toch erg jammer geweest. En hetzelfde heb ik nu al zo vaak gedacht. Maar dat even terzijde, hier de foto’s van onze #supportsaturday

[portfolio_slideshow]

9 thoughts on “Support saturday

  1. was super om jullie te zien op 25Km! Nogmaals dank voor jullie support, de marsjes en het water! Helaas kon ik niet even stoppen.. ik liep nogal op een strak schema 🙂

  2. Geweldig dat jullie er stonden. Het is schitterend om te zien dat iemand in de verte al naar je staat te zwaaien met een vlag en de tijd heeft genomen om daar naar toe te komen. En fijn dat ik jullie iets te drinken aan kon bieden (…) . Origineel toch? Dat ik vierde lag zal best. Heeeerlijk om dan al die mensen voorbij te laten lopen. Die hadden dan zeker meer haast dan ik. Jullie krijgen van mijn de hoofdprijs voor enthousiast supporteren!

  3. Ha Fabiola, super foto’s !! leuk om mijn hondje ook nog terug te zien als supporter!! Was gezellig in Steenbergen en ik verheug me op de volgende ontmoeting, met zeeuwse vlag natuurlijk :-))

  4. Zo te zien hebben jullie een leuk dagje gehad zo. Leuk dat ik nu ook weet hoe je er van voren uitziet 😉 #ava. En echt we waarderen de aanwezigheid, ookal zijn we niet altijd uitbundig \o/

  5. Wat had ik het graag van dichtbij mee willen maken die 24 uur van Steenbergen. De toppers van de lange afstand aan het werk te zien. Helaas had ik nachtdiensten en moest ik het volgen via internet. Mooie foto’s en inderdaad kan je als supporter ook genieten van dit soort prestaties.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert