Work out met Kruimel

Katten houden van beweging, van aktiviteiten, van work outs…

Niet dat ze dat zo zouden noemen natuurlijk. Ze hebben geen trainer nodig, geen boeken, geen gezondheitsadviezen, geen handleiding, geen sportschool. Ze doen waar ze zin in hebben wanneer ze daar zin in hebben, en dat doen ze met overgave.

Mensen doen met bijna alles moeilijk, katten doen gewoon.

Vanmiddag vroeg ik aan Kruimel of ze voor mij eens voor wilde doen hoe zij haar lichaam oefent zonder iets te forceren en met veel genot. ‚O.k.‘ zei ze. ‚Maar ik doe het maar één keer, dus let goed op.‘

Stap 1: Je gaat op zoek naar een geschikt object. Als beginner kun je het best voor iets gaan wat niet beweegt, dat komt later wel in een cursus voor gevorderden.

Stap 2: Als je een keuze hebt gemaakt, ga je voor jezelf een doel formuleren. En dan komt het meest belangrijke… focus!

Stap 3: Als je het goed wilt doen, als je succes wilt boeken en resultaten wilt zien, moet je je oefeningen met hart en ziel doen, met overgave en doorzettingsvermogen…

Stap 4: De ware meester onderscheidt zich van zijn leerling door door te gaan ook al fluistert een klein stemmetje in je oor ‚zo is het wel genoeg geweest. Nu ben ik moe en uitgeput.‘ Op dat moment gaat je geest het van je lichaam overnemen… en ga je jezelf overwinnen.


(all rights reserved by Kruimel.nl)

3 thoughts on “Work out met Kruimel

    • @Dina-Anna Dank voor je compliment, ook namens Kruimel.

      @Ton Het gaat natuurlijk ook om de juiste balans. Zo neemt Kruimel bij voorbeeld vandaag een rustdag. Haar leuze is namelijk ‚herstel is ook training‘. O, ik moest aan Poes Mika de groeten doen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert