Op bezoek bij Selma

Vandaag had ik een afspraak en niet zomaar een afspraak… Enkele maanden geleden, ik denk dat het even na de grote vakantie was, las ik op de site van Selma Noort dat ze zich in een winkeltje in Leiden ging vestigen om een ruimte te hebben voor een permanente tentoonstelling van haar schilderijen, want ze schrijft niet alleen kinderboeken…
Vandaag hadden we in haar winkeltje afgesproken en voila, hier is die dus:

Selma had vandaag de herfstetalage ingericht, uiteraard bekroond met een mooi herfstschilderij en als je goed kijkt zie je op de voorgrond ook al een kleine vilten sinterklaas.

Het was een warme ontvangst. Ik mocht kennis maken met een hartelijke en open kunstenares en schrijfster die gepassioneerd en kritisch over het schrijverschap kon vertellen, ook nog na een drukke kinderboekenweek met een volle agenda. Een vrouw met een sprankelende gedrevenheid en een hoofd vol van ideeenkronkels. Naast een nieuw voorleesboek werkt ze aan plannen voor een voorleesworkshop voor ouderen… ik vind het een geniaal plan en kan alleen maar hopen een workshop van haar ook hier bij ons in het mooie Zeeland wordt gehouden.

De ontmoeting met Selma Noort was voor mij bijzonder en onvergetelijk. Dank je, Selma!

One thought on “Op bezoek bij Selma

  1. Nou, ik reageer natuurlijk meteen! Het was heel leuk om je helemaal uit Middelburg in Leiden op bezoek te krijgen. Ook jij bent bevlogen en betrokken bij wat je doet en het is echt leuk om in het echt kennis te maken met mensen die ik via twitter heb ‚ontmoet‘. Ik wens je veel voorleesplezier met Donders! Onze hond is een held! (waarvan je nu weet op welke locatie zich dit afspeelt) en de Donders! posters zijn onderweg naar Zeeland voor de bibliotheek en de bibliobussen.
    hartelijke groet, Selma

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert