De verjaardag van het museum

Vandaag was het feest op het Abdijplein ter Middelburg. Het Zeeuws Museum vierde zijn 50e verjaardag. Ze hadden prachtweer besteld en overheerlijke taart voor hun supervolgers. Er viel van alles te beleven, binnen en buiten het museum. Er stond een platenbus waar je of gezellig kon zitten of kon dansen. Je kon taarten versieren of gewoon opeten. Vanaf 14.00 was er door Claudia een tweetup georganisseerd. Een weblogloop langs de Zeeuwse kust had ik al eens meegemaakt, een museumtweetup nog nooit eerder… best spannend als je mensen voor het eerst in het echt ontmoet die je tot dan alleen van twitter kende. Sommige herken je onmiddellijk op basis van hun ava, weer andere blijk je allang te kennen, maar je wist niet dat zij het waren achter een bepaald account. Vandaag zag ik er een heleboel mensen rondwandelen en genieten die ik ook regelmatig in mijn TL zie, en dat gaf het feestje toch een heel bijzondere karakter. Ik heb ervan genoten. Een glaasje prosecco leek mij een gepaste afronding van deze geslaagde tweetup. De vriendelijke dame van het museumcafe vond dat ook, glimlachend zei ze tegen mij:‘ Ja, twitteraars houden wel van een borrel‘ waarop ik zei:‘ Dat is zeker waar, en dan zeggen ze meestal *plop*‘ Proost Zeeuws Museum!

One thought on “De verjaardag van het museum

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert