Kievitloop

Ter voorbereiding de afgelopen week nog eens 10 en 8,5 hardgelopen. Omdat ik een beetje een doetjewatje ben heb ik me door de regen van meer laten weerhouden…

Aan de Kievitloop deed ik vandaag voor de tweede keer mee. De laatste keer was in november geweest, in december werd de loop afgelast i.v.m. de vele sneeuw. Vandaag waren de weersomstandigheden perfect, het was droog, het was warm, het leek haast lente.

De organisatie vertelde trots dat er ook deze keer weer meer dan 250 deelnemers aan de start gingen. En de sfeer was ook deze keer weer gezellig en leuk en ontspannen. Ik ging weer voor de 5 km. Het mooie bij de Kievitloop is dat je niet van tevoren aan moet geven of je 5 of 10 of 15 km wilt lopen. Je begint en beslist al lopende of het ‚maar‘ 1 rondje of meer wordt. In november was het mijn doel geweest om de 5 onder 30 min. te lopen d.w.z. minder dan 6 min op de km. En dat lukte me toen ook. Ik kwam over de finish in 29.21.

Vandaag wou ik natuurlijk heel graag iets sneller, iets beter wezen… G. stond naast me toen het startschot viel en even later was ik hem, ook al deed ik mijn uiterste best, uit het oog verloren. Ik liep harder dan ik eigenlijk kon met als gevolg dat ik na de eerste anderhalf km ietwat misselijk werd. Nu ken ik dit onaangename verschijnsel al en weet dat het weer over gaat na een poosje rustig door te lopen en diep te ademen.

Dus bleef ik lekker lopen, over een afstand van 5 km, tot over de finish, en ik was er na 29.32min…de resultaten zijn nog niet online…dus een tikkeltje langzamer, dat was best frustrerend, want ik had werkelijk het gevoel dat ik veel sneller liep. En mijn eerste tweets vertelden dan ook hilarisch over een verbetering van enkele seconden totdat ik thuis nog eens goed na de uitslagen van 2010 keek… dat viel even tegen. Onzin, zegt G.. Volgende keer beter!

Maar waar het om gaat, het ging goed, het ging lekker en ik had er veel plezier in, en een icegel gewonnen heb ik ook nog…  G. liep een PR van net onder de 22 min op 5. Gefeliciteerd!!

In februari is er weer een Kievitloop en dan zijn we er weer bij, en dan ga ik opnieuw mijn best doen en wie weet. De helft van de maand is pas voorbij en ik heb al 50 km hardlopen in mijn statistiek staan. Dat is voor mijn doen niet niets.

One thought on “Kievitloop

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert