Stage, dag 6: KB Talk en Meer Meermanno

Tussen station Den Haag CS en de KB is er onlangs een nieuwe horeca gelegenheid geopend. Na de Markthal in 010 en De Hallen in 020 is er nu ook een Haagse foodhall, MingleMush, een mengelmoes van eten, drinken en entertainment. Een mooie plek en een fijn concept dat haast vanzelfsprekend ertoe uitnodigt en aanmoedigt om er in het kader van eigen nieuwe ideeën en concepten iets mee te doen en de ‚experimteerruimte‘ te gebruiken.

Zo begint dus dag 6 van mijn stage.

Met drie inspirerende dames uit de KB (Mireille Kok, Andrea Langendoen en Frederique Vijftigschild) heeft Erik in een mooie hoek van Minglemush afgesproken. Deze ruime plek heeft de KB zelf naar eigen inzicht mogen inrichten. We praten over mogelijkheden om het werk van de KB nog beter en aan een breder publiek te kunnen presenteren. Cubiss heeft de prachtige Out of the Bieb bol beschikbaar gesteld, waar zelfgemaakte en gekozen content op getoond kan worden. Hier zou bijvoorbeeld ook aandacht gevestigd kunnen worden voor de activiteiten van Meermanno – Het Huis van het Boek. Ook wordt gedacht aan mogelijkheden voor een lobbyevent zoals een live KB praatprogramma. Dichtbij en toch buiten, met een podium voor een gesprekstafel, mogelijkheid voor live muziek/poëzie/optredens/intermezzi en gezellig napraten bij een hapje en een drankje, alles kan, alles is denkbaar. Ik hoop u op een gegeven moment hierover meer te kunnen berichten.

Na een stimulerend gesprek met uitstekende koffie volgen we onze (agenda)route langs een zonnig en liefelijk stukje Den Haag met idyllische plaatjes naar de volgende bestemming: Museum Meermanno. Het museum heeft een moeilijke periode achter de rug en heeft een doorstart moeten en kunnen maken dankzij de Raad van Cultuur en de KB. Interim-directeur Rickey Tax trakteert in een oogverblindende achtertuin op koffie en water, een verkwikkend moment voor de dorstige wandelaar. Andrea Langendoen vergezelt ons ook hier, want zij is contactpersoon en begleidster vanuit de KB voor Museum Meermanno wat aanvullende activiteiten en evenementen voor de KB en openbare bibliotheken betreft. Hier gaat het gesprek dan ook in eerste instantie over. Wat kan het museum b.v. betekenen tijdens Nederland Leest 2017, dit jaar onder het motto: Ik, robot? Meermanno biedt educatieve programma’s aan voor het basis- en voortgezet onderwijs, workshops en meer, ‚Kom schrijven als een monnik‘ is een van de activiteiten die het museum voor kinderen tot een belevenis maakt (een niet alleen voor kinderen).
Gelukkig is er ook nog de tijd voor een kleine rondleiding voordat Rickey Tax, een uitzonderlijk bevlogen en gastvrij mens, zich naar zijn volgende afspraak haast. Dat biedt mij de kans, ik was er nooit eerder geweest, een inkijkje te krijgen in een absoluut uniek museum met een uitzonderlijke collectie. Bovendien een Maker Museum pur sang.

Voor wie nog nooit een bezoek aan Museum Meermanno heeft gebracht, is er maar één advies denkbaar:
Doen! Een bescheiden vlaggetje bij de hoofdingang verkondigt dat het museum open is. Laten we hopen dat het zo blijft en het nooit meer in zwaar weer terecht komt, sterker nog: MEER MEERMANNO, ik ben vóór!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert