Zomerreces

Het land ligt plat. De politiek ook. Iedereen op vakantie.

Iedereen?

Niet iedereen. Bij de Provincie Zeeland zitten ijverige ambtenaren…

Nee, dat klinkt raar.

Bij de Provincie Zeeland zijn ambtenaren ijverig bezig met het produceren van memo’s. Geen tijd van het jaar, behalve missschien nog de laatste dagen voor de kerstvakantie, die beter geschikt is om gevoelige, ietwat ongemakkelijke dingen onder handen te nemen en zo snel en onopvallend mogelijk af te handelen.

Een dergelijke memo werd mij op donderdag 16 juli overhandigd.

DSCI2419a

Een knap staaltje werk in een tijd dat de argeloze burger denkt dat er niets gebeurt.

Opmerkelijk ook de inzet van de belastingdienst, die in 2015, puur toevallig uiteraard, een in 2008 vastgestelde constructie tegen het licht houdt en deze onjuist verklaard. Bij wijze van voetnoot wil ik u graag attenderen op een kleine geschiedenis van de Zeeuwse Bibliotheek, getiteld: ‚Kijk hoe de stilte verdween‚,  geschreven door mijn zeer gewaardeerde collega Liesbeth van der Doe – van der Geest. Als u deze korte kroniek leest, wordt al snel duidelijk dat één van die vijf bibliotheken die in 1985 samen de Zeeuwse Bibliotheek gingen vormen, de Provinciale Bibliotheek Zeeland was. Enkele collega’s van de oude PB zijn tot op de dag van vandaag nog in dienst bij de Zeeuwse Bibliotheek, dus is wat dat betreft de formulering ’sedert 2008 tot op heden‘ niet helemaal juist.

Maar laat ik nu niet kleinzielig doen en me schuldig maken aan muggenziften. Ambtenaren in dienst van de Provinciale Staten zijn ook maar mensen en kunnen onmogelijk al hun schaapjes kennen. Tijdens de vele malen dat het hoofdpijndossier (fusie ZB – Scoop) in de PS ter sprake kwam, ontstond er meer dan eens verwarring over de rechtspositie van het merendeel van de ZB medewerkers. Ik herinner me nog dat de fractievoorzitter van de PvdA, Annebeth Evertz, het destijds had over een onderzoek dat zij intern in opdracht had gegeven, en dat het haar ten zeerste had verbaasd toen het resultaat van dit onderzoek bleek te zijn dat er maar liefst 100 ZB medewerkers getacheerd waren vanuit de Provincie! 100! En dat dezelfde mevrouw Evertz, en zij was niet de enige, haar zorgen uitte en de angst onder haar collega’s aanwakkerde dat in het ergste geval  deze 100 (het ging puur om een jongleren met cijfers omdat de namen en personen daarachter er niet toe deden) opeens op de provinciale stoep zouden kunnen staan en het nemen van verantwoordelijkheid konden eisen van degenen die verantwoordelijk waren. En dat zou dan pas een probleem geweest zijn.

Sneeuw van gisteren, want gelukkig is er de belastingdienst. Die maakt het niet leuker, wel makkelijker.

Al bij al gebeurt er dus nauwelijks iets in de mooiste provincie van het land. Op de site van de Provinciale Staten lees ik dat Han Polman en Ben de Reu in Parijs aanwezig zijn bij de finish van de Tour. Land in zee. Normaal dat er af en toe een stuk of 100 overboord gaan, niet dan?

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert