N8vdN8

Terwijl Middelburg de Nacht van de Nacht viert, kijk ik naar de cartoon van Cor de Jonge uit de PZC van vandaag en constateer ik dat het inderdaad een zwarte dag is voor de bibliotheek.

Een geval van slimme beeldvorming, van een nog slimmere tactiek, gecombineerd met Telegraaf journalisme van de onderste plank. We gaan niet in de aanval, natuurlijk niet. Dat zou motieven en persoonlijke belangenverstrengeling zichtbaar kunnen maken, en dat moeten we niet willen. Maar we kunnen diegenen die onze plannen in de weg staan een beetje bespottelijk maken. Als we de dwarsdenkers nu eens als komisch-naïeve figuren neerzetten, een beetje achterlijk ook, als zwart-wit denkers en zieners. Van mensen die eigenlijk niet meer van deze tijd zijn en die ook niet willen dat er iets verandert kun je niet anders verwachten dan dat ze mopperen. Maar moet je ze serieus nemen? Alsjeblieft, zeg! Ga even bij de achterdeur staan, vang enkele gespreksflarden op van rokende mensen en kom dan tot de conclusie dat de biebmensen vol achterdocht en weerstand zijn, en dat ze vooral niet WILLEN. Maak ze tot een karikatuur. Dat zal ze leren.

Wat een rare, eenzijdige manier van berichtgeving, wat een desinformatie en manipulatie van de openbare mening.

Ik heb geen idee wat de redenen hiervoor zijn, maar dat zo’n campagne niet toevallig gevoerd wordt weet ik wel zeker.

O ja, ik zou naast dat gele boek ‚Fuseren voor beginners‘ boven op de boekenkast nog een ander boek willen plaatsen, namelijk ‚Communiceren voor dummies‘. Dat had een belangrijke eerste stap kunnen zijn.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert