These are the days

30 juni en alweer is het zomer in Zeeland. Een dag die zo mooi is dat ‚ie haast stil lijkt te staan, niet beweegt, gewoon IS. En rust, veel rust. Ik kan onmogelijk zeggen wat het mooiste is. De babymezen in mijn tuin horen er zeker bij.

Even denk ik dat er nogal wat nieuws is geweest de afgelopen week. Edwin was weg en is gelukkig weer terug, met zijn oude kranten. De super bibliotheek van Helsinki krijgt een bioscoop en een sauna. En ander geweldig project is net van start gegaan, met een grand café en een filmzaal, in ons eigen stadje. Als ik het lees herinner ik me dat, toen de bieb nog een eigen directeur had, hij zijn uiterste best deed om een filmzaal bij de bibliotheek onder te brengen. Helaas ging dat toen niet door. Een politieke keuze waarschijnlijk. Een gevoel van een gemiste kans. Maar goed, ook oud-directeurs gaat het niet altijd voor de wind. Toch denk ik dat we ons geen zorgen hoeven te maken. In het jaarverslag 2012 van het SIOB staat te lezen:

Zoals eerder werd vermeld, is Ton Brandenbarg procesbegeleider van de integratie van het SIOB (en ook Bibliotheek.nl) in de KB.

Dat lijkt me weer een mooie uitdaging. Kansen zover het oog reikt. Überhaupt kwam ik weer veel positieve berichten tegen, ook binnen en rond bibliotheken. We doen het goed, we zijn goed bezig. Laten we dat niet vergeten.

Ondertussen wordt de ene interim-directeur opgevolgd door de andere interim-directeur. Niets aan de hand uiteraard. Gewoon een wisseling van de wacht. Even een ander petje op en hup. Een kwestie van een eerste en een tweede
gedeelte van een proces, waar niemand de fijnheden meer van weet. En wie ze wel weet, praat er niet over. En de rest wil het niet weten.

Ik heb een vermoeden dat het de lange, warme, slome dagen van deze eindeloze zomer zijn die alle kritische stemmen en alle vragen doen verstommen. Het is een goede tijd voor dure processen. Komkommertijd.

Wellicht is het het beste om je daaraan over te geven. Aan dat langzame, trage ritme dat de zomer voorgeeft. Chillen. Relaxen. En ondertussen natuurlijk innovatief bezig zijn.

Vandaag is zo’n dag dat het me allemaal weinig kan schelen. Ik leer het nog wel.

P.S. Een P.S. mag altijd, vind ik: De openbare bibliotheek krijgt duizend extra e-books. Hoe kon ik dat vergeten? 1000 extra e-books!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert