Puttertjes

Dit jaar kwamen ze voor het eerst, voor het eerst in 11 jaar. Toen ik het eerste vogeltje ontdekte, had ik geen idee wat voor exemplaar het was. Ik wist alleen dat hij mooi was, misschien was hij uit zijn kooi ontsnapt. De volgende dag bracht hij zijn vrienden mee, een klein groepje van 4 of 5 soortgenoten, allemaal even mooi. Wat een kleurenpracht opeens.

En sinds die eerste keer begon ik te wachten, op de uitkijk te gaan staan, om oh ja niet de volgende keer te missen… als er een volgende keer zou zijn.

Maar ze kwamen terug, niet altijd in een groepje, soms ook alleen of met zijn tweeën. Ze vonden de weg terug, kenden ons tuintje nu. Meestal arriveerden ze rond een uur of vijf. Van een collega wist ik ondertussen dat ze dol waren op distelzaad. Dus informeerde ik in een dierenspeciaalzaak naar distelzaad. De eigenaar zei glimlachend tegen mij dat distelzaad onbetaalbaar was, ongeveer 18 euro per kilo. Nu ben ik op zoek naar een distelplant. Nog kon ik er geen vinden, maar zo’n distelplant die komt er ook nog. En misschien komen ze dan terug, de volgende winter, de puttertjes. En alle anderen natuurlijk ook.

11 thoughts on “Puttertjes

  • Misschien is het kijken naar vogeltjes ook een kwestie van leeftijd. In ieder geval is het heerlijk ontspannend. Het zou zomaar een verdiepding van mij kunnen worden.

 1. Wat heerlijk om van zo iets eenvoudigs te kunnen en mogen genieten.
  Het is vaak zo dichtbij maar men ziet het niet altijd!
  Ik hoop dat ze volgend jaar weer terugkomen.
  Zijn ze overigens echt vertrokken nu?
  Gr. Ilse

  • Hoi Ilse,
   Dank voor je reactie.
   Het begon eigenlijk met mijn nieuwe fotocamera dat ik beter naar de vogeltjes in mijn tuin ging kijken, en dat ik ze ook werkelijk zag. Hetzelfde heb ik trouwens ook als ik onderweg ben. Met zo’n camera in je handen kijk je anders, vooral naar de kleine dingen.
   Groetjes terug:-)

   • P.S. De foto’s zijn, op een na, allemaal van vandaag. Dus ze zijn er nog, twee bewerken zojuist, as we speak, de nootjes… ik ken hun reisplannen niet, maar van mij mag het nog even duren voordat ze vertrekken.

 2. Mooie foto’s! Ik heb sinds vorig jaar een distelplant, tenminste, een stekje. Pas volgend jaar is er resultaat van te verwachten. Ze schijnen ook erg blij te worden van zonnebloempitten, de puttertjes.

  • Fijn dat je de tijd nam om naar de foto’s te kijken. Ja, vroeger hadden we nog zoiets als een poeziealbum. Eigenlijk was dat ook een soort facebook 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert