Lente in Zuid-Beveland

Langverwacht. De lente. Natuurlijk is het de afgelopen dagen overal begonnen met lentezijn. Maar tijdens een dagje met de bibliobus, vandaag was het de biblioservicebus, zie en beleef je de seizoenen anders, zo ook de lente. Ik ervaar dat zo. Al reizende zie je de natuur veranderen, in kleine stappen. En omdat je een route wekelijks rijdt, iedere week langs dezelfde plekjes, zie je hoe alles geleidelijk en tegelijk onophoudend gebeurt.

Vandaag was weer zo’n dag. Zo’n dag van ‚de eerste keer de kachel uit‘, ‚de eerste keer de deur open laten staan‘ en het allerbeste ‚de eerste keer een koffietje op een terras bij het water‘. En ook al wordt het volgende week nog eens koud, ik hoorde iets van -10, zo’n dag als vandaag neemt niemand me weer af.

En terwijl ik dit zo schrijf denk ik, eigenlijk beleef je niet alleen de natuur en de seizoenen anders, je beleeft ook de mensen anders als je naar hen toe komt, in hun dorp, in hun gemeente, daar waar ze thuis zijn.

4 thoughts on “Lente in Zuid-Beveland

  1. Mooie foto’s van bekende plekken op de route van de Biblioservicebus in de buurt van Goes: Wilhelminadorp en Kattendijke. Dankjewel Fabje.

    • Eigenlijk zou je de vele mooie en ontroerende verhalen die bij de plaatjes, de dorpen, de mensen horen moeten verzamelen en bewaren, Marloes. En eigenlijk zouden we daar NU aan moeten beginnen omdat er nu nog collega’s bij de bussen zijn die deze verhalen nog kennen en die alles nog weten van hoe het was, vroeger…

  2. Dieses bewusste Wahrnehmen das Du beschreibst….es ist so wunderbar und holt einen aus jedem Stress. Hektik und Natur wirklich wahrnehmen verträgt sich nicht….man hat die Wahl!! Danke für Deinen schönen Artikel.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert