Vooruit (voor G. en F.)

Lieve G. en F.

Vandaag zijn we eindelijk nog eens naar Gent geweest. Het was alweer veel te lang geleden. We begonnen zoals altijd in het mooiste café ter plekke en gelijktijdig kunstencentrum Vooruit. Na de lange reis vanuit Zeeland waren we allebei toe aan een lekker koffietje en een laat ontbijt. Het was vijf voor half twaalf, en het was nog opvallend stil en leeg in het café. Snel hadden we door dat we ons nog even in geduld moesten oefenen, de keuken ging om half twaalf open. Even later stroomden de studenten binnen en werd het behoorlijk druk. Om je eten te kunnen bestellen moest je in de rij gaan staan. En wat was het weer genieten van de overheerlijke broodjes met salade, van een zalige koffie, van de sfeer die eigenlijk niet te beschrijven is… en dat alles met op de achtergrond muziek van Billie Holiday. Heel even dacht ik terug aan die tijd dat ikzelf studente was en samen met mijn beste vriendin bij café ‚Böhnchen‘ in Keulen zat. We hadden toen nog geen aaiphones, geen netbooks, laptops wat dan ook, we zaten gewoon lekker met elkaar te praten met twee reuzachtige Latte macchiato op tafel.
Vandaag was het geen dag om buiten te zitten, geen terrasje dus, geen Prosecco in het zonnetje, maar een bezoek aan het Stadsmuseum en slenteren door de straten van Gent. Phulkari was dicht, helaas, juist op dinsdag, maar ik was er toch even en heb de mooie dingen in de etalage bewonderd.

Dat wou ik jullie gewoon even vertellen. En ik weet dat jullie het lezen, aan het andere einde van de wereld.

One thought on “Vooruit (voor G. en F.)

  1. Hey Fabje!

    zeer binnenkort bellen we je weer ’s op om af te spreken voor samen, aansluitend aan de 2ehands boekenmarkt, een koffietje te drinken….of een slentering doorheen het patershol te maken….!
    xxx

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert