Boekenfeest

Vandaag en morgen is het boekverkoop in onze bibliotheek, een gebeurtenis dat twee keer per jaar plaatsvindt, een keer in het voor- en een keer in het najaar. De belangstelling is altijd enorm. Je moet er op tijd bij wezen. Maar het is vooral gezellig. Dat rondneuzen, zoeken, dringen, vinden, aarzelen, weer terug leggen, opnieuw zoeken inmidden van een geordende chaos is een klein avontuur.

Natuurlijk heb ik thuis eigenlijk geen ruimte voor nog meer boeken. Dat probleem kent waarschijnlijk iedereen met een passie voor boeken. Maar eventjes rondkijken moet ik gewoon. Vandaag vond ik deze twee (zie foto). Het kleine boekje bevat de complete gedichten van P.A. de Génestet, Wereldbibliotheek, Amsterdam, 1934. En ja, altijd op zoek naar een gedicht voor mijn ‚Poëzie op woensdag‘ kon ik dit boekje absoluut niet laten liggen. Het tweede boek is van John Gay ‚London observed‘, Michael Joseph, London, 1964. Met adembenemende zwart-wit foto’s, een handgeschreven opdracht voor een familie die in de zomer van 1966 in London op vakantie is geweest en met bovendien 2 oude postkaarten van het British Museum en de Tower of London die er als bladwijzer en/of souvenirs tussen zaten. En daar word ik dan gewoon blij van.

En kijk dan, kijk… wat een foto’s!

8 thoughts on “Boekenfeest

  1. @RunSylRun Jij ook een fijn weekend, Sylvia! Veel succes voor je 10 km wedstrijd!! En lekker blijven lezen:-)
    @Ricky Dank je!
    @Rinus Natuurlijk is lopen nog leuker, Rinus, maar je moet toch ook wat in de pauzes…
    @samten Foto’s zijn net poëzie, poëzie zonder woorden en even tijdloos.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert