Duizelingen (2)

Je hebt van die mensen die geboren levenskunstenaars zijn, mensen die op een betoverende manier ‚anders‘ zijn. Vrienden van mij zijn nu al tien maanden op reis naar de meest exotische plekken op aarde en in principe op reis naar zich zelf. Regelmatig sturen zij reisverslagen met prachtige foto’s. Iedere keer dat ik zo’n update ontvang is het feest. Mijn vriend is een geweldige verhalenverteller, hij schildert met woorden de mensen, de kleuren, de natuur, het licht en de geuren van plaatsen waar ik nooit ben geweest. En ondanks het feit dat hij niets beschrijft wat ik herken raakt het me diep en ontroert het mij keer op keer. En keer op keer betrap ik me eventjes erbij dat dat wat ik lees voor een moment echter, realistischer wordt dan wat om me heen is. En omdat ze op vreemde plaatsen vertoeven kijken ze anders naar ons leventje hier. In een laatste update stond:

De NWO, De Nieuwe WereldOrde, het is jammergenoeg geen fantasie van doemdenkers gebleken..en de Indiers vinden het allemaal schitterend. Een nummer, twee vingerafdrukken, ’n irisscan, nog wat prive-informatie uit facebook en Google erbij en je hebt nr 510856319 volledig in kaart gebracht, z’n netwerk incluis. Het systeem werkt perfect. Het is zelfs zo dat ik, met stomheid geslagen in het eerste beste emailcafe in Calcutta voor geregistreerd gebruik, gewoon mijn vingerafdrukken heb laten inscannen. Om over de doorlichtpraktijken op airports nog maar te zwijgen. Ik moet als ik op Schiphol met mijn benen wijd en armen omhoog in zo’n bodyscan sta nog wel’s terugdenken aan het reizen in de jaren 80, waarin je de bewaker op een doorsnee Griekse luchthaven eerst moest wakkerschudden om je paspoort te laten controleren. Als ik teveel nadenk over een wereld die er zo gaat of waarschijnlijk al uitziet, zou ik mezelf met mijn rebelse geest het liefst willen terugtrekken in een grot ergens aan de Noordkant van het Annapurna-massief…mijn eigen revolutie, niet om de wereld te verbeteren, maar om uit de klauwen van het beest te blijven. Het beest dat zelfs onze geest probeert te kolonialiseren, het nakijken geven….mij zul je niet krijgen…Best een ingewikkelde strijd natuurlijk, en ik zie om me heen dat de mensheid faalt en in slaap is gedommeld. Media, Soapseries, Wifi, GSMstraling, Spraytechnieken, eventuele HAARP wil ik nog niet eens aan denken, ‚Hou ze dom, geef ze brood en geef ze Spelen‘ zou Julius Ceasar zeggen. Allemaal foefjes van de Illuminatie om onze vrijheidslievende geest te bedwingen en te bedwelmen, stel je voor dat we met z’n allen ineens achter de waarheid van het bestaan komen, en de leugens die ons door kerk en staat zijn ingeprint gaan doorzien.

BAM! Daar zit je dan even, achter je computer, met de timeline van je twitteraccount open en op de achtergrond het gelijkmatige ‚pling pling‘ geluid van binnenkomende berichten. En dan kijk je even naar jezelf en dan vraag je je toch serieus af ‚wat doe ik eigenlijk?‘ Het is goed om af en toe eens wakker geschud te worden ook al duizelt het je dan een heel klein beetje.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert