Een dagje Gent

Je kunt niet altijd rennen, en er zijn naast hardlopen ook nog andere leuke dingen te bedenken. En als ik dan zomaar een weekje vrij ben, kan ik amper iets verzinnen wat ik nog leuker vind dan een dagje Gent.

Het is slechts een klein uurtje rijden vanaf Middelburg en toch ben je plotsklaps in een andere wereld, de sfeer is anders, de mensen zijn anders, de taal is anders…alles is net een beetje anders.

En je verveelt je nooit ook kom je er voor de zoveelste keer. Één van de gezelligste dingen en daarom ondertussen al een ritueel is de koffie en/of de lunch in het mijns inziens meest bijzondere cafe van Gent, Vooruit.

Vandaag was Vooruit druk bezocht, eigenlijk zoals altijd, opvallend veel studenten, velen ‚bewapend‘ met laptop en werkende voor, tijdens en na de lunch of druk in gesprek.

De broodjes zijn zalig! De spaghetti volgens G. ook.

Gesterkt gingen we vervolgens op pad. Het was best een beetje koud, een beetje mistig met een waterig zonnetje, toch waren de eerste Gentenaars al op de knusse terrasjes te vinden. Het voorjaar was al te bespeuren vandaag, voorzichtig nog, maar toch…

Herman Brusselmans hebben we ook vandaag niet gezien, helaas, en ik kan ‚Een dag in Gent‘ ook niet zo diepzinnig en grappig beschrijven zoals hij dat doet, maar dat geeft niet, ik kan wel begrijpen dat Gent voor hem de stad is waar hij wil zijn.

Ik heb geprobeerd een heel klein beetje van de sfeer in foto’s vast te houden. Dat moet genoeg zijn tot de volgende keer dat we weer een dagje Gent gaan doen…zo gauw mogelijk.

Vooruit dan!

2 thoughts on “Een dagje Gent

  1. Je foto’s geven een mooie indruk van hoe Gent er uit ziet. En al weer een hardlopende bibliotheekcollega ontdekt. Bibliotheekmedewerker én hardlopen is blijkbaar een vruchtbare combinatie. Bij de zevenheuvelenloop in Nijmegen heeft onze bibliotheek zelfs als team deelgenomen. Ik ben zelf overigens geen hardloper, wel geprobeerd maar een oude knieblessure speelde op, dus voorlopig maar het hardlopen gestaakt.
    Leuk dat je mijn Twitter hebt aangeklikt.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert